3xL Lyssna Lära Leva

Direktlänk till inlägg 19 december 2014

Sidovinster....

Av lyssnalaraleva - 19 december 2014 19:33

   Sidovinster,extravinster, plusbonus....Kärt barn har många namn. Men klart är, att när någon jobbat sig ur ett missbruk. Återtagit sitt liv, det Goda livet....Ja, då kommer sidovinsterna. Dom underbara sidovinsterna !


För Patrics del har det inneburit att han idag kan få stöd i sina diagnoser. Att han o Alääx har blivit så öppna med sig själva. Att kunna hantera saker på ett bra sätt. Att de vunnit kärleken till varandra. Och det största: Deras lilla baby som snart kommer till världen. Allt har dom förberett, alla saker står plats. Dom har gjort det så bra. Jag är full av beundran.Kan man få en bättre sidovinst än ett barn som kommer till världen av kärlek. 

Detta hade självklart inte kunnat bli verklighet om det funnits droger med i bilden.

 



Förr, för några år sen. Ja då gick alltid Dennis ifrån, bort från familjen, bort från sig själv.....Idag när han vänder ryggen till, ja då är det för att han är påväg, påväg att göra något gott.

 


Dennis har vunnit,han har vunnit sitt liv. För att nå dit, blod,svett,tårar....och stöd av allas vår Arga snickare, som minst av allt är en arg människa. 

 


Dennis vinster är självklart sin drogfrihet. Men oxå sitt goda liv, Erica,äktenskapet, alla barnen. Kärlek är en undermedicin.

Men vad mer har han vunnit...Snart klar med körkortet, snart en fast anställning, nya vänner mm mm


Ibland kanske man inte tänker på vad det drogfria livet ger, mer än drogfriheten. Jag menar, man ska inte bara överleva, man måste även leva. Hitta meningen med livet. Det som ger lycka och kärlek och respekt. 

Livet måste få livskvalitet. Inte alltid så lätt. För många missbrukare vet inte vad som väntar. Deras vardag, livet i droger, alla koder inom missbrukslivet, ja det kan dom.....Men hur ser livet ut efter drogerna? Vad fyller man livet med? Hur är det att kasta sig ut i det okända?

Vågar man kasta sig ut i det okända? Är det tryggare, den falska tryggheten, men det livet man vet, vågar man lämna det?

Jag tror att när någon som missbrukar, har fått tanken, tagit beslut, är påväg till handling....Ja då blir de livrädda, totalt livrädda....För vad väntar där, i det nyktra livet?

Jag är full av beundran och hyser stor respekt för de som orkar, vågar, sliter....Dom är så mycket starkare än jag någonsin varit.....OCH de får sen sidovinster. Love it !


 


och störst av allt i livet....Störst är kärleken. 


Kram från mamma Mia   



 
 
Ingen bild

Tina

19 december 2014 20:34

Underbara du. Vilka fantastiska ord. Hitta meningen med livet, inte bara leva. Stor varm kram <3 Och en riktigt God Jul och Gott Nytt År <3

lyssnalaraleva

19 december 2014 21:03

Stor varm kram till dig med Tina.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lyssnalaraleva - 19 april 2015 12:37

Har ni tänkt på hur många fantastiska människor det finns. Både, för oss, kända och även helt okända. Det vimmlar faktiskt av fantastiska människor....      Idag är en sån där dag som inte känns som den bästa dagen. Trots att inget har hänt. Den ...

Av lyssnalaraleva - 28 mars 2015 20:11

Länge sen jag var här. Tiden går, massor händer...på gott o på ont....   För bara några dagar sen så Rockade vi sockor. Ett så fint initiativ, inte bara för människor med Downs syndrom, utan för oss alla. Det är ok att vara olika, det är bra att ...

Av lyssnalaraleva - 17 februari 2015 19:37


För många år sedan var mina söner i stort behov av proffshjälp. En hjälp dom kom att behöva under en lång tid. Vi i familjen kom i kontakt med en helt otroligt duktig terapeut som även är en fin medmänniska. Flera av er vet vem jag pratar om...Ja Has...

Av lyssnalaraleva - 11 februari 2015 21:33


Jag är ju en älskare av ord, ordets betydelse, det skrivna ordet....MEN ibland går det inte att hitta rätt ord. Ord som ger rätt tröst, ord som man vill ska vara till hjälp,,,,,orden räcker inte till.....Och kanske är det just då man ska vara tyst, k...

Av lyssnalaraleva - 26 januari 2015 18:44


Idag är det en annorlunda dag. Den känns overklig, lite skum, lycklig men ändå lite konstig.....   Året var 1999, ja det var då min älsta son aktualiserades på soc. Han blev ett ärende. Ja, det är så det kallas när man får problem med droger och ...

Ovido - Quiz & Flashcards